BABOR Institute Kralingen

TATOEAGE VERWIJDEREN MET onze pico LASERTECHNIEK

Spijt van je tatoeage? Onderzoek heeft aangetoond dat bijna een derde van alle mensen met een tatoeage spijt hebben dat zij de tatoeage ooit hebben laten zetten. Of wanneer je een nieuwe tatoeage wilt over de bestaande (zogenoemde cover) dan kunnen wij jouw tatoeage veilig en effectief verwijderen. Niet geheel pijnloos maar zeker wel effectief met een mooi resultaat zonder tatoeage. Ook kun je bij ons terecht voor het verwijderen van permanente make-up

Babor Institute Kralingen - Eveline Lageweg Photography-61

Hoe werkt onze behandeling?

Wij verwijderen tatoeages met een picoseconde laser. De laserstralen verhitten de kleurpigmenten van jouw tatoeage waardoor deze als het ware kapot gaan. De picoseconde laser schiet in een triljoenste van een seconden korte laserpulsen in de huid. Hierdoor verdwijnt je tatoeage. Het duurt wel enkele weken voordat het zichtbaar wordt, want de vernietigde tatoeage inkt wordt door de lymfebanen door het lichaam zelf afgevoerd. Wij kunnen alle kleuren tatoeages behandelen, zelfs hardnekkig blauw en groen.

Doordat wij werken met de Discovery PicoPlus laser heb je minder behandelingen nodig voor het eindresultaat, een tatoeage die is verdwenen.

 

Het aantal behandelingen is vooraf helaas niet te bepalen. Wij kunnen na de eerste behandeling wel een reële inschatting doen hoeveel behandelingen wij verwachten dat nodig is.

Een tatoeage die al heel lang op het lichaam zit, zal sneller verdwijnen dan een tatoeage die een half jaar geleden op het lichaam geplaatst is.
Ook is de plaats van de tatoeage bepalend hoe snel de tatoeage lichter wordt en uiteindelijk verdwijnt. Het inkt wordt namelijk door de lymfebanen afgevoerd, op het bovenlichaam gaat dit sneller dan op het onderlichaam. Een tatoeage op de voet duurt langer voordat deze verwijdert is dan een tatoeage op de buik.

In principe herstelt de huid zich perfect mits de huid goed verzorgt wordt. Littekens krijg je niet van het verwijderen van een tatoeage maar het is wel heel goed mogelijk dat er al een verdikt litteken op de huid zit na het plaatsen van de tatoeage. Dit littekenweefsel kunnen wij niet verwijderen en zal zichtbaar zijn wanneer de tatoeage verdwenen is. Wij zullen dit voorafgaand aan onze behandeling ook aangeven.

Het kan ook zijn dat er pigmentverkleuringen optreden. Dit verdwijnt in principe na verloop van tijd. De huid heeft echt tijd nodig om zich volledig te herstellen nadat de tatoeage verwijderd is.

Tussen onze tatoeage verwijderen behandelingen zit 8 weken. Deze rustperiode heeft de huid nodig om te herstellen en het lichaam om de afvalstoffen af te voeren. Tijdens de rustperiode zul je ook zien dat de tatoeage lichter gaat worden. Het is ook belangrijk voor het herstel dat de rustperiode wordt ingelast. Minder tijd tussen de afspraken wil niet zeggen dat de tatoeage eerder verdwenen is.

Ondanks dat wij, tijdens de behandeling om de tatoeage te verwijderen, werken met een apart koelingssysteem kan de behandeling pijnlijk/gevoelig zijn. Ook dit ligt aan de plek waar de tatoeage zit. Van te voren kun je via de huisarts Emla crème aanvragen, dit is een verdovende crème die een uur voor de behandeling op de tatoeage gesmeerd kan worden.

Na de behandeling ziet de huid er wit uit. Wij plakken de huid netjes af met Biogaze zodat deze goed beschermd is en goed kan genezen. Biogaze is een handig kant-en-klaar verbandgaas dat doordrenkt is met een halfvette zalf. Voor de optimale verzorging is ons advies om thuis de behandelde plek ook nog een paar dagen te voorzien van Biogaze.

De huid kan ook rood worden, dit is onschuldig. Het is ook mogelijk dat er kleine blaasjes kunnen ontstaan, dit is lymfevocht en wederom ook geheel onschuldig. Mocht je last hebben van de blaasjes dan kunnen deze doorgeprikt worden met een steriele naald. Hiervoor kun je ook na de behandeling bij ons terecht.

Na de behandeling mag je die dag niet douchen. Zwemmen of naar de sauna adviseren wij ook zeker een week te vermijden, net zoals de zonnebank. De huid heeft tijd nodig om te herstellen. Het kan zijn dat de plek waar wij de tatoeage hebben verwijderd gaat jeuken, ga niet krabben of wrijven, want hierdoor kunnen littekens ontstaan.

De prijs wordt bepaald door de afmeting van de tatoeage. Wij werken altijd met een intakegesprek (kan telefonisch en mail of app dan een foto). Ter indicatie hanteren wij prijzen voor het verwijderen van een tatoeage vanaf € 50,-.

PLAN EEN GRATIS INTAKE GESPREK IN!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.