BABOR Institute Kralingen

MELINE

MELINE is de eerste en enige productlijn gespecialiseerd in alle soorten hyperpigmentatie.

*Bij zwangerschap kunnen we je niet behandelen met de MELINE kuur.

Babor_Treatment_Tess_KV2.tif (2)

Wat is MELINE?

MELINE is de eerste en tot nu toe enige productlijn welke uiterst gespecialiseerd is in alle soorten hyperpigmentatie, ongeacht of het lichaam direct of indirect met pigmentstoornissen te maken heeft.

MELINE is een effectief alternatief voor andere, meer invasieve behandelingen die de huid kunnen beschadigen en tot een rebound-effect en/of post-in-flammatoire hyperpigmentatie kunnen leiden. Bovendien levert het een uitgebreidere behandeling in vergelijking met andere behandelmethoden, die enkel een corrigerende werking hebben. In tegenstelling tot andere behandelmethodes, werkt MELINE op celniveau en gaat het naar de wortels van de pathologie.

Door de ongecontroleerde groei van melanocyten te reguleren, helpt MELINE naast het verminderen van hyperpigmentatie, de terugkeer effectief te voorkomen.

MELINE is uniek onder de pigmentbehandelingen op de markt, omdat het hyperpigmentatie op een specifieke manier aanpakt. Het assortiment omvat unieke producten, die elke vorm van ‘melano of ‘melano-hematic’ pigmentatie kunnen behandelen inclusief lentigo solaris en andere vormen van melasma/chloasma.

Wat MELINE ook zo uniek maakt is het samenspel tussen de intensieve ingrediënten en de tranexamic acid. (Tranexamic acid is hét anti-pigmentstofje anno nu). Deze combinatie werkt dan ook gecontroleerd en vernietigend op de melaninesynthese.

MELINE is geschikt voor elk huidtype en pigmentatie soorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ouderdomsvlekken, melasma of chloasma (pigment wat ontstaan is door zwangerschap, anticonceptie, medicatie, zonlicht of hitte) en post-inflammatoire hyperpigmentatie (pigment wat ontstaan is door schaafplekken, acne of krabben).

Allereerst starten we met een uitgebreide intake waarin we luisteren naar jouw wensen en we jou pigmentprobleem goed in kaart brengen. Tijdens de intake wordt ook het gehele behandeltraject besproken en uitgelegd.

MELINE bestaat uit een kuur van drie of soms vier of vijf professionele behandelingen. Namelijk twee peeling masker behandelingen en één of twee ID (micro needling) behandelingen. De kuur word altijd gecombineerd met de juiste door ons geadviseerde thuisproducten, op deze manier wordt het pigment van binnenuit afgebroken. De combinatie van de actieve werkstoffen (o.a. tranexaminc acid en retinal) geven een sterke en vernietigende werking tegen de melanine synthese. Het proces van pigmentaanmaak wordt verstoord, het tyrosinase enzym wordt vernietigd en groei van epidermale cellen worden versneld. Op deze manier wordt het meest optimale resultaat behaald dus let op we behandelen jou alleen wanneer je thuis consequent de geadviseerde thuisproducten ernaast gaat gebruiken.

De geadviseerde thuisproducten zijn alle producten die je nodig hebt tijdens de kuur, dit betekent dat je geen andere producten ernaast hoeft/gaat gebruiken.

De kuur zal in totaliteit circa drie tot vier maanden gaan duren.

 • Stop het gebruik van Retinol of Vitamine A zowel zes weken voor als zes weken na de behandeling
 • Stop het gebruik van roaccutane zowel zes maanden voor als zes maanden na de behandeling
 • Stop het gebruik van hydrocortisonen zowel zes weken voor als zes weken na de behandeling
 • Bij gebruik van antibiotica kuur moet er zes weken tussen zitten zowel voor als na de behandeling
 • Er moet minimaal zes weken tussen injectie van botox en/of fillers zitten zowel voor als na de behandeling
 • Vermijd het gebruik van solaria zowel vier weken voor als na de behandeling
 • Bij zonnebrand of inflammatie dient de behandeling twee weken te worden uitgesteld
 • Tussentijds de kuur mogen er geen andere (pigment)behandelingen ondergaan worden
 • Vermijd blootstelling aan zonlicht
 • Het dagelijkse gebruik van een SPF 50 is verplicht
 • Vermijd 24 uur na de behandeling overmatige hitte zoals sporten, sauna, zwembad of föhn
 • Eventuele velletjes die ontstaan als gevolg op de behandeling mogen niet verwijderd worden

Na deze intensieve behandeling ziet jouw huid er wat roze kleurig uit en kan het eventueel gevoelig aanvoelen. Het kan zijn dat het pigment eerst iets donkerder kleurt, dit is een normale reactie.

Na circa twee tot drie dagen begint de vervelling en deze vervelling kan vijf tot zeven dagen duren.

Vier weken na de eerste behandeling kan je al 50% vermindering van het pigment zien. Ook zal de huidconditie sterk verbeterd zijn. De MELINE behandeling werkt namelijk ook op huidverbetering en huidverjonging. Na de volledige kuur is in de meeste gevallen het pigment grotendeels weg.

Na de kuur is het aan te raden om twee keer per week de nachtcrème en één keer per week het pigment home mask te blijven gebruiken om het meest optimale resultaat te behouden. Na acht maanden kun je eventueel nog een MELINE behandeling herhalen.

Wij raden aan om drie maanden na de kuur geen chemische peelings of laserbehandelingen te ondergaan. Deze behandelingen kunnen het pigment weer eventueel opwekken.