BABOR Institute Kralingen

FRACTIONELE LASER

Onze ultieme huidverjongingskuur! Naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer rimpels en een slappere huid. Hoe kan dit? Collageen en elastine zijn lijmvormende eiwitten die stevigheid geven aan je huid. Je lichaam maakt voortdurend nieuw collageen aan. Alleen vanaf je 25e levensjaar loopt de hoeveelheid collageen in je lijf elk jaar terug met ongeveer 1 procent, om na je 40ste pas écht een snoekduik te nemen.

Babor Institute Kralingen - Eveline Lageweg Photography-126

Wat houdt de fractionele laserbehandeling in? 

Door onze fractionele laser krijgt je huid een natuurlijke lift, oneffenheden worden hersteld en al na 2 weken na de behandeling ontstaat er een jonger uitziende huid. De huid wordt gladder, egaler en frisser.

Met onze fractionele laser wordt de warmte van de laser onder het huidoppervlak verdeeld. Door de warmte worden collageen en elastine geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat de huid gladder, strakker en steviger gemaakt wordt. De huid laserstraal dringt door de huid heen maar beschadigd de huid niet aan de oppervlakte. De huid wordt dus niet beschadigd maar de werking is puur van binnenuit.

Een mooie en stralende huid die ook egaler is. Je zult er weer jonger uit zien. Het kan per huidtype verschillen wat het uiteindelijke resultaat is, dit ligt aan de mate van de huidveroudering en eventuele schade die de huid heeft opgelopen door de zon. De huid heeft 3 tot 6 maanden nodig voor de stimulatie van collageen. Het optimale resultaat laat even op zich wachten maar bij de meeste een week na de eerste behandeling zie je al verbetering de huidconditie. Het is hierbij wel belangrijk dat je de juiste verzorgingsproducten gebruikt voor de huid.

Het aantal behandelingen verschilt per huidtype en per huidconditie en het ligt ook wat je ermee wilt bereiken. Wij adviseren 2 tot 3 behandelingen. De behandeling mag na 4 weken herhaald worden. Om het resultaat te behouden raden wij aan om 1 keer per jaar een onderhoudsbehandeling met de laser bij ons te reserveren.

De huid gaat reageren op deze behandeling. De huid is rood en zal warm aanvoelen. De dagen erna zal de roodheid afnemen. In sommige gevallen kan de huid ook jeuken of licht opzwellen. Dit kan 3 tot 5 dagen aanhouden en is echt per persoon verschillend.

  • Ga minstens 4 tot 6 weken voor de behandeling niet onder de zonnebank. Het advies is om dit eigenlijk helemaal niet te doen om huidkanker en versnelde huidveroudering te voorkomen.
  • Vermijd fel zonlicht voor de behandeling maar ook erna. Insmeren met SPF 50 is echt heel belangrijk.
  • Als je medicijnen gebruikt zoals Retin-A, Renova, Differin, Tazorac, Avage, Epiduo of Ziana voorgeschreven door een huidarts of producten met een hoog percentage aan AHA en BHA stop dan tijdelijk het gebruik.
  • Wij raden het niet aan om make-up te gebruiken na de behandeling. De huid moet tot rust komen en herstellen. Na dag 2 is de huid voldoende herstelt en mag je weer make-up gebruiken.
  • Gebruik minimaal SPF 30 onder de make-up.
  • Vermijdt zwembaden en overmatige warmte zoals de sauna, dit geldt minimaal voor een week na de behandeling.
  • Wacht 7 dagen na de behandeling met elektrische epilatie, harsbehandelingen of andere epilatie op het behandelde gebied.
  • Na 24 uur mag je weer douchen en probeer niet te krabben indien de huid jeukt.
  • De zonnebank vermijden tijdens de behandelde periode.

De behandeling is nagenoeg pijnloos. Het kan licht branderig aanvoelen maar dat verschilt per persoon en per huidtype.

Gezicht € 399
Onder de ogen (wallen/donkere kringen) € 165
Wangen & acnevanaf€ 150
Bovenlip of kin € 95
Bovenlip & kin € 195
Hals € 225
Gelaat, hals & decolleté € 750
Hals & gezicht € 500
Hals & decolleté € 500