BABOR Institute Kralingen

CUPPING

Transformational cupping is massage methode waarbij er met glazen cups over de huid wordt gemasseerd. Deze vorm is intensiever en diepgaander dan gewone cupping en daardoor is het effectiever.

Cupping

WAT IS CUPPING?

De cups trekken vacuüm en hierdoor ontstaat er een bindweefselmassage op de diepere lagen. Het gevolg hiervan is dat verklevingen losgemaakt worden en afvalstoffen worden afgevoerd. Tijdens een cupping massage komen verklevingen, blokkades, afvalstoffen, trauma, ziekten, oud zeer, klachten, kwalen, bindweefsellagen, ophopingen van vet en spierknopen los. Er komt zuurstofrijk bloed, de boel gaat weer stromen en alle afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Je krijgt en voelt letterlijk weer ruimte in je hoofd en in je lijf. Je voelt je lichter en energieker. Frisser en helderder. Bewuster, meer intuïtief, minder verstoring en dichter bij jezelf. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt om gifstoffen uit het lichaam af te voeren. Er bestaan verschillende methodes om te cuppen
Omdat cuppen de huid vacuüm trekt en alle verklevingen die daaronder zitten lostrekt gaat het bloed weer stromen, en komt er weer ruimte voor zuurstofrijk bloed. Knopen komen los zodat alles weer wordt doorbloed en gevoed en alle afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Het resultaat is dat je organen beter gaan werken doordat alles weer begint te stromen, het lymfesysteem kan beter zijn werk doen. Je lichaam zet zichzelf aan tot een detox. Met de juiste voeding kunnen we dit proces ook nog is versnellen.
Het doel van cupping is om afvalstoffen die zich hebben opgehoopt te verwijderen, waardoor slijm en verklevingen loskomen en alles weer in harmonie kan stromen. Voeding speelt uiteraard een zeer belangrijke rol. Je kunt de afvalstoffen wel verwijderen met cupping, maar wanneer je daarna weer ongezond gaat eten, kunnen klachten terugkeren. Omdat de juiste voeding per persoon verschilt, passen we alles per persoon aan.
Helaas eten we allang niet meer puur natuur en hebben we te maken met veel luchtvervuiling, (oude) medicatie, stress op alle niveaus, E-nummers, 5-G en andere stralingen, schoonmaakmiddelen etc. die ons lichaam opslaat als afvalstoffen. Met Transformational Cupping kan dit worden afgevoerd. Belangrijk is dat we hierbij de organen gaan ondersteunen.
Bij psychisch/emotioneel kun je denken aan alle oude “shit” die eindelijk losgelaten mag worden. Verwerking van oude patronen, gevoelens en/of gedachten die je van anderen (bijvoorbeeld van je ouders) hebt overgenomen, trauma’s etc. Het is pas wetenschappelijk bewezen dat onze cellen ook emoties opslaan. En zo kan dat vallen met de fiets nog jaren lang ij het geheugen zitten in de cellen rondom de knieën. Hoe fijn dat dit hiermee los kan komen en gewoon vanzelf afgevoerd wordt zodat jij je ineens veel “lichter” gaat voelen. Je hebt letterlijk en figuurlijk oude bagage losgelaten.
De resultaten zijn ongekend. Wanneer afvalstoffen verwijderd worden, kan het lichaam weer herstellen en het zelfgenezend vermogen optimaal worden geactiveerd. Denk aan weinig energie, slecht slapen, hormonale schommelingen, overgewicht, hoofdpijn, nek-, schouder-, rug-, knie-, arm-, spier- en gewrichtsklachten, zware benen, lipoedeem maar ook bij artrose, cellulitis, striae, stress-gerelateerde klachten, bindweefselklachten, verklevingen en littekenbehandeling. Doordat ook emoties opgeslagen worden in het weefsel van het lichaam, kunnen ook trauma’s en emoties “los” komen. Wij zijn opgeleid volgens de methode van Transformational Cupping®️ van Kim Cupping.

Losse behandeling 60 min Transformational Cupping is 95 euro.

Transformational Detox Cupping maandpakket
Uitgebreide intake, lichaamsanalyse, begeleiding met voeding en detox, dankbaarheidsdagboek, 3 weegmomenten en 2 behandelingen Transformational cupping van 60 minuten voor 299 euro.

Initutitief Transformational Cupping
Ben je benieuwd wat Transformational Cupping voor jou kan betekenen maar heb je geen specifieke klacht? Kom dan langs voor een sessie intuïtief cuppen en dan gaan we samen kijken wat je lichaam kan vertellen waar het teveel aan afvalstoffen heeft opgeslagen. Super origineel cadeau ook! Sessie 90 minuten 130 euro.