BABOR Institute Kralingen

MICRONEEDLING (tot 1,0mm diepte)

Microneedling de meest geavanceerde manier van Skin Needling.

Babor Institute Kralingen - Eveline Lageweg Photography-88

Hoe ziet een behandeling eruit?

Microneedling is een efficiënte en uiterst veilige behandeling voor huidverbetering en huidverjonging. Hiermee wordt huidveroudering en huidverslapping effectief verminderd. Het hyaluronzuur gehalte van de huid wordt op peil gebracht, waardoor de huid steviger wordt en fijne lijntjes, rimpels en littekens zichtbaar verminderen. Doordat hyaluronzuur een natuurlijk bestanddeel is van onze huid, wordt  Microneedling ook wel één van de meest natuurlijke huidverjongings behandelingen genoemd.

De behandeling bestaat uit het reinigen, peelen en needlen van de huid. Met
Microneedling wordt de huid bestempeld en worden er minuscule kanaaltjes gecreëerd, waardoor de actieve werkstoffen in de dieper gelegen huidlagen terecht komen. Deze minuscule kanaaltjes zijn voor het blote oog niet zichtbaar. Er kunnen wel eventuele kleine puntbloedinkjes ontstaan. Het zelfgenezend vermogen van de huid zorgt ervoor dat deze minuscule kanaaltjes binnen no-time weer sluiten. De behandeling voelt als kleine prikjes, maar is goed te verdragen.

Met behulp van een cartridge van één of meerdere naaldjes en de Fusion pen, die
ingesteld kan worden op de gewenste diepte en snelheid, is dit dé meest geavanceerde manier van skin needling. Elke zone van de huid kan op de juiste diepte en snelheid, in combinatie met de solutions (serums met een mix van pure hoogwaardige werkstoffen) behandeld worden om effectief huidproblemen aan te pakken voor de beste resultaten.

Alle solutions worden gecreëerd met de hoogste kwaliteitseisen en normen en bevatten significant hogere en pure concentraties van klinisch bewezen actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur, peptiden en vitaminen voor maximale werkzaamheid en de beste resultaten. De solutions zijn volledig steriel, bevatten geen conserveermiddelen of andere chemicaliën en kunnen specifiek per huidprobleem worden ingezet.

Na de behandeling ziet de huid er vaak wat roze/rood uit. Dit kan enkele uren
aanhouden, maar is na 24 uur bijna altijd verdwenen.

Eventuele vervelling van de huid kan binnen een week optreden. Mocht er lichte
vervelling plaatsvinden dan mag je niet aan de velletjes komen. Na de eerste week begin je het resultaat te zien van de behandeling.

  • Stop het gebruik van Retinol of Vitamine A zowel zes weken voor als zes weken na de behandeling
  • Stop het gebruik van roaccutane zowel zes maanden voor als zes maanden na de behandeling
  • Stop het gebruik van hydrocortisone zowel 14 dagen voor als 14 dagen na de behandeling
  • Bij gebruik van antibiotica kuur moet er zes weken tussen zitten zowel voor als na de behandeling
  • Er moet minimaal 14 dagen tussen injectie van botox en/of fillers zitten zowel voor als na de behandeling
  • Vermijd het gebruik van solaria zowel vier weken voor als na de behandeling
  • Bij zonnebrand of inflammatie dient de behandeling twee weken te worden uitgesteld
  • De huid zal vier weken extra gevoelig zijn voor zonlicht, het is daarom uiterst belangrijk dat de huid goed beschermd wordt met een zonnefactor.

Na de eerst week van de behandeling zie je al verbluffend resultaat. Dit komt door het gebruik van hyaluronzuur in combinatie met de solutions.
Daarnaast zorgen de minuscule naaldjes ervoor dat je collageen en elastine gaat aanmaken in de huid. Omdat de aanmaak van collageen, elastine en huidvernieuwing een ingewikkeld en langdurig proces is in de huid, kan het even duren voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. Optimale resultaten worden behaald in kuurverband én in combinatie met de juiste producten voor thuisgebruik.
Voor het meest optimale resultaat adviseren wij dan ook een kuur van vier behandelingen om de vier weken.