BABOR Institute Kralingen

PCA SKIN PROFESSIONAL

PCA Skin biedt slimme oplossingen voor huidproblemen zoals acne, littekens, rosacea, hyperpigmentatie, onregelmatige huidstructuur en huidveroudering door middel van luxe peelings.

Babor Institute Kralingen - Eveline Lageweg Photography-100

Wat is PCA Skin? 

PCA Skin, oftewel Physicians Care Alliance is een Amerikaans merk dat internationaal bekend staat om het oplossen van huidproblemen door middel van luxe peelings die op zeer korte termijn maximaal resultaat geven. PCA Skin is exclusief en word alleen door professionals aangeboden, uitgevoerd en verkocht. De professionele behandelingen van PCA Skin zijn wetenschappelijk geformuleerd om op een milde manier de huid te verbeteren, te verstrakken, te vernieuwen en te stimuleren. Op deze wijze worden diverse huidproblemen effectief behandeld en verholpen.

De klinisch onderzochte formules zorgen ervoor dat negatieve bijverschijnselen beperkt blijven tot het minimale. De gezondheid van de huid staat centraal en de natuurlijke functie van de huid wordt te allen tijde gerespecteerd. Dit betekent dat er geen gebruik word gemaakt van kunstmatige geur- en kleurstoffen en er wordt geen gebruik gemaakt van dierproeven. Alle producten worden klinisch getest op proefpersonen.

 

PCA Skin is uniek op de huidige markt, omdat het een stap verder gaat op het gebied van huidverbetering en huidverjonging waarbij resultaat en het gevoel van luxe samenkomen.

PCA Skin is gebaseerd op diverse zuren en huididentieke werkstoffen zoals hoge percentages aan zuren als AHA’S (Alpha Hydroxy Acids) en BHA’S (Beta Hydroxy Acids)die nauw samen werken om de opstapeling van dode huidcellen te verminderen en de verbindingen tussen dode huidcellen op te lossen. Daarnaast zorgen de aanvullende hoogwaardige huididentieke werkstoffen zoals retinoïden (vit A),Vit E,  melanogeneis vernietigers, antioxidanten, peptiden, groeifactoren en polyphenolen ervoor dat de huid tijdens de behandelingen voorzien word van actieve ingrediënten. Deze professionele behandelingen werken samen met de dagelijkse huidverbeteringsproducten van PCA Skin om het huidverbeteringsproces te versnellen en te verbeteren. Het resultaat is een gezondere, jongere en mooie huid.

PCA Skin biedt meerdere mogelijkheden aan voor alle huidtypes en huidproblemen onderverdeeld in drie categorieën.

PCA Skin Peelings:

Deze effectieve peel behandelingen zijn geschikt voor alle huidproblemen en huidtypes maar zonder het ongemak en de tijd die je kwijt bent aan de traditionele TCA Peelings. De samenstelling van de peelings bevat verschillende doeltreffende ingrediënten die helpen tegen acne, littekens, hyperpigmentatie, onregelmatige huidstructuur, vergrote poriën, rosacea, fijne lijntjes en rimpels. In één behandeling kunnen we meerdere huidproblemen aanpakken. De peelings werken van de dieper gelegen huidlagen naar de bovenste huidlagen en de werkstoffen blijven vier weken actief in de huid. De peelings zorgen voor stimulering en activering en lossen zo uiteindelijk huidproblemen op. Na de behandeling kunnen er eventuele velletjes ontstaan.  Het resultaat direct na een behandeling is een mooie, gezonde, gestimuleerde huid.

PCA Skin Retinol:

Retinol is een Vit A dit stofje doet wonderen voor je huid. Het is een alleskunner en daarmee bedoelen we dat het elk huidprobleem kan aanpakken op elk huidtype. Denk bijvoorbeeld aan acne, littekens, hyperpigmentatie, rosacea, fijne lijntjes en rimpels. De PCA Skin retinol behandeling bestaat uit 4% of 6% pure retinol gecombineerd met antioxidanten. De retinol peeling wordt aangebracht op de huid als een crème en wordt ingemasseerd. Uiteindelijk komt de retinol terecht in de stekelcellenlaag en de bassaalcellenlaag, daar waar onze cellen worden geboren en daar waar onze huidproblemen worden aangepakt en opgelost.

De behandeling zelf is comfortabel en kan hooguit wat prikkelend aanvoelen, maar na een dag of twee begint de stimulatie van de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. De retinol blijft maar liefst tien weken actief in de huid. Na een paar dagen kun je wel wat last krijgen van vervelling. Het uiteindelijke resultaat is een stevige, volle, gladde huid met veel minder fijne lijntjes en rimpels.

Alternatieve behandelingen:

De alternatieve behandelingen zijn mooie behandelingen die ingezet kunnen worden bij huiden die niet willen vervellen en geen zogezegde down time willen. Deze effectieve producten met antioxidanten zorgen ervoor dat de huid beschermd wordt tegen oxidatie, sterke vervuiling van buitenaf en ze reinigen de poriën. De alternatieve behandelingen mogen zelfs bij zwangerschap of borstvoeding worden uitgevoerd. De huid ziet er na een behandeling gezond uit met een mooie uitstraling.

 • Stop het gebruik van Retinol of Vitamine A zowel zes weken voor als zes weken na de behandeling
 • Stop het gebruik van roaccutane zowel zes maanden voor als zes maanden na de behandeling
 • Stop het gebruik van hydrocortisonen zowel zes weken voor als zes weken na de behandeling
 • Bij gebruik van antibiotica kuur moet er zes weken tussen zitten zowel voor als na de behandeling
 • Er moet minimaal 14 dagen tussen injectie van botox en/of fillers zitten zowel voor als na de behandeling
 • Vermijd het gebruik van solaria zowel vier weken voor als na de behandeling
 • Bij zonnebrand of inflammatie dient de behandeling twee weken te worden uitgesteld
 • We kunnen je niet met PCA Skin behandelen wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft m.u.v. PCA Skin Alternatieve Behandelingen.
 • Roodheid en minimale zwelling
 • Tinteling en licht branderig gevoel
 • Minimale frosting of het gevoel dat de huid strak staat
 • Lichte tot matige vervelling
 • Vermijd blootstelling aan zonlicht
 • Het dagelijkse gebruik van een SPF 50 is verplicht
 • Vermijd 24 uur na de behandeling overmatige hitte zoals sporten, sauna, zwembad of föhn
 • Eventuele velletjes die ontstaan als gevolg op de behandeling mogen niet verwijderd worden
 • Het is verplicht om de PCA Skin Post Procedure Solution Kit tot een week lang na de behandeling thuis te gebruiken. Deze kit zit in de prijs van de behandeling inbegrepen.
 • PCA Alternatieve van 60 minuten: €100,-
 • PCA Peeling (inc. thuiskit) van 60 minuten: €140,- 
 • PCA Retinol (inc. thuiskit) van 60 minuten: €190,-