BABOR Institute Kralingen

MICRODERMABRASIE

Een echte oppepper voor de huid door middel van een apparaat die dode huidcellen verwijderd met als resultaat een egalere en een frissere uitstraling.

Babor_Treatment_Tess_KV2.tif (2)

MICRODERMABRASIE, WAT IS DAT EIGENLIJK?

Dit is een intensieve peeling met een apparaat om dode huidcellen te verwijderen. De huid wordt vacuüm gezogen en tegelijkertijd worden micro-kristallen tegen de huid gespoten. De huid krijgt een intensieve peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Je kunt de behandeling eenmalig ondergaan en dan moet je het zien als een echte oppepper voor je huid. Je kunt Microdermabrasie ook als kuur inzetten want des te meer behandelingen je ondergaat, des te mooier het resultaat.

Met behulp van een vacuümpomp wordt de huid vacuüm gezogen maar tegelijkertijd worden micro-kristallen tegen de huid gespoten. Deze fijne kristallen zijn gemaakt van ionenkristallen die geen beschadigingen geven aan de huid. Wanneer de kristallen neerkomen op de huid, worden de dode huidcellen losgemaakt. De kristallen en losgemaakte dode huidcellen worden door een onderdruk afgezogen en opgevangen in een reservoir. Microdermabrasie werkt in onze bovenste huidlaag. Deze behandeling zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen.

Wanneer we klaar zijn met de intensieve peeling gaan we de huid behandelen met ultrasone golven. De trillingen van de ultrasone golven veroorzaken een warmte die diep in de huid doordringt en hierdoor wordt de celstofwisseling gestimuleerd. Door deze trillingen komen de cellen los van elkaar te liggen en kunnen de werkstoffen makkelijker rond de cellen komen en zo een diepere werking bewerkstelligen.

Jouw huid ziet er na een microdermabrasie behandeling fijner, gladder en gelijkmatiger uit. De poriestructuur is verbeterd en fijne rimpels, pigmentvlekken en littekens zijn vervaagd. Des te meer behandelingen je ondergaat des te mooier het resultaat zal zijn.

Voor het optimale resultaat adviseren wij een kuur van zes behandelingen, waarbij je elke twee weken langskomt voor een Microdermabrasie behandeling.

Microdermabrasie is voor elk huidbeeld geschikt, maar je ziet vooral veel resultaat bij:

 • Een vermoeide huid
 • Een rokershuid
 • Een verouderde huid
 • Een slecht doorbloede huid
 • Een huid met grove poriën
 • Een huid met littekens
 • Een huid met oppervlakkige hyperpigmentatie

Ook zijn er contra-indicaties waarbij wij jouw huid niet kunnen behandelen met een Microdermabrasie behandeling zoals bij actieve acne, huidontstekingen, eczeem, een verbrande huid door de zon, een koortslip, psoriasis, herpes en bij rosacea. Heb je vitamine A medicatie gebruikt dan moet je minimaal 9 maanden gestopt zijn hiermee alvorens wij je kunnen behandelen.

 • Ga minimaal 2 weken voor de behandeling niet onder de zonnebank.
 • Vermijdt fel zonlicht vlak voor de behandeling.
 • Als je medicijnen gebruikt zoals Retin-A, Renova, Differin, Tazorac, Avage, Epiduo of Ziana voorgeschreven door een huidarts of producten met een hoog percentage aan AHA en BHA stop dan tijdelijk het gebruik.

Direct na de behandeling kan de huid tijdelijk droog aanvoelen en kan de huid nog wat rood zijn. Dit komt omdat de doorbloeding van jouw huid is gestimuleerd. In zeer zeldzame gevallen kunnen er lichte bloedingen in het weefsel ontstaan. Deze roodkleuringen nemen binnen 24 uur af.

 • Wij raden het aan om direct na de behandeling geen make-up te gebruiken. De huid moet tot rust komen en herstellen. Na dag 2 is geen probleem om weer make-up te dragen.
 • Vermijdt blootstelling aan zonlicht, zwembaden en overmatige warmte zoals de sauna minimaal een week na de behandeling. En de zonnebank zeker 2 weken niet.
 • Tijdens de behandelkuur de huid insmeren met een SPF, minimaal factor 30.
 • Wacht 7 dagen na de behandeling met elektrische epilatie, harsbehandelingen of andere epilatie op het behandelde gebied.
BEHANDELING PRIJS

Microdermabrasie

Microdermabrasie € 130