harsen

Harsen

Ook met harsen verwijderen wij overtollige lichaams- en gezichtsharen. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Jouw haren blijven gemiddeld 3 tot 8 weken weg. Het is dus echt een tijdelijke manier van haarverwijdering.

Onze behandeling

Wij zullen eerst kijken of de haren ‘lang’ genoeg zijn en dan de huid reinigen met alcohol. Vervolgens zullen wij de warme wax aanbrengen en deze op de juiste manier van de huid verwijderen. Na de behandeling zullen wij een kalmerende creme aanbrengen.

Beïnvloed regelmatig harsen de haargroei?

Nee in principe niet. We horen wel uit de praktijk dat klanten aangeven dat de haargroei minder wordt na regelmatig harsen maar het zorgt er niet voor dat de haargroei volledig verdwijnt.

Het harsen zorgt er ook niet voor dat de haargroei juist toeneemt, dit is een fabel. Hormonale veranderingen of medicijnen kunnen er wel voor zorgen dat de haargroei toeneemt.

Doet harsen pijn?

De behandeling is gevoelig maar goed te verdragen. Iedereen ervaart ‘pijn’ op een andere manier dus het is lastig te zeggen. Wanneer je de eerste keer iets laat harsen kan het zeker gevoelig zijn omdat de haren te lang kunnen zijn. De ideale lengte van de haren is tussen 2 en 5 mm.

Hoe kan ik mijn huid het beste voorbereiden op een harsbehandeling?

Scrub jouw huid de dag voordat je de afspraak hebt bij ons. Door het scrubben verdwijnen niet alleen de dode huidcellen maar gaan de haren ook rechtop staan. Hierdoor zijn de haren dus beter te harsen.

Wat moet ik niet doen voordat ik mijzelf laat harsen?

Gebruik de dag van de behandeling geen bodylotion of body olie. Indien je je gezicht laat harsen mag je wel gewoon een voedende dagcreme gebruiken.

Wat kan ik beter niet doen na een behandeling?

Het is beter om de eerste 24 uur niet te zwemmen, zonnebaden/banken of naar de sauna te gaan. Ook kun je beter de eerste 2 dagen niet scrubben, de huid kan namelijk wat geïrriteerd zijn door de behandeling. Als je snel last hebt van ingegroeide haren dan raden wij zeker aan om na 2 dagen een keer de huid te scrubben.

STEL UW VRAAG

MAAK NU ONLINE EEN AFSPRAAK!

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie