Fillers

Fillers bij BABOR Institute Kralingen

Het natuurlijke verouderingsproces van de huid resulteert in het geleidelijk dunner worden van de bindweefsellaag van de huid. Dat leidt tot rimpels, lijntjes en groeven. Maar ook neemt het volume van spieren, bot en vetweefsel af. Het vetweefsel, dat zich in compartimenten bevindt zal zich ook nog eens, onder invloed van de zwaartekracht, naar beneden kunnen verplaatsen. Deze verouderingsverschijnselen kunnen tegengegaan worden door het verdwenen volume onder en in de huid aan te vullen met de zogenaamde “fillers”. Wij werken altijd met Juvederm van Allergan. Voor alle duidelijkheid, fillers vullen volume aan dat verloren is gegaan. Botox daarentegen heeft invloed op en geeft rust aan spieren die rimpels veroorzaken. In bepaalde gevallen combineren wij Botox en fillers in een behandeling.

Wat zijn fillers?

Er wordt gebruik gemaakt van een specifieke formule van hyaluronzuur (HZ), dat van nature voorkomt in uw huid. Het is een natuurlijke, biologisch afbreekbare gel die vlot en zachtjes in uw huid vloeit en de probleemlijnen onmiddellijk opvult en rimpels zal verminderen na injectie

Een filler op basis van hyaluronzuur blijft na injectie meestal tussen 6 en 12 maanden zitten, afhankelijk van een aantal factoren waaronder het product en de zone van injectie. Na de behandeling worden de lijnen in uw gezicht vlakker, minder opvallen en krijgt u een mooie gladdere huid.

Dit soort fillers zijn ook uitermate geschikt voor de behandeling van de lippen, na de behandeling worden uw lippen voller en meer uitgesproken.

Wat is het resultaat met fillers?

De werkzame stof in fillers genaamd Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die zorgt voor de productie van elastine en collageen in de huid. Het geeft volume en zorgt voor de stimulatie van bindweefselcellen. Als u ouder wordt, neemt in de huid de hoeveelheid hiervan af. Hierdoor verliest de huid aan volume, teint en elasticiteit. Zo kunnen rimpels ontstaan. Met hyaluronzuur fillers krijgt de huid haar volume en natuurlijke elasticiteit terug en vervagen de rimpels. Na de behandeling wordt het gezicht zachter, heeft u een betere huidstructuur en meer volume in het gelaat. Hierdoor verhoogt het vochtgehalte en wordt het natuurlijke volume in de huidstructuur gecreëerd waardoor de lijntjes vervagen, de gezichtsvorm wordt versterkt of bijvoorbeeld vollere lippen het resultaat zijn.

Hebben fillers bijwerkingen?

Het gebruik van hyaluronzuur injecties is erg veilig. Net als bij iedere cosmetische ingreep, zijn er altijd zeldzame risico’s en eventuele bijwerkingen. Onze arts informeert u hier altijd over tijdens het eerste consult. Daarom is het belangrijk dat u altijd eerlijk bent over eventuele gezondheidsproblemen of medicijngebruik.

Je kunt na behandeling met hyaluronzuur enige roodheid, zwelling, pijn, gevoeligheid, jeuk en/of bloeduitstorting verwachten. Dezelfde reacties die zich bij elke andere injectie kunnen voordoen. Het ongemak is echter maar tijdelijk en verdwijnt meestal binnen enkele uren tot dagen.

Bij een lip vergroting is het verstandig het behandelmoment zorgvuldig te kiezen omdat je lippen er gedurende enkele dagen opgezwollen en wat ongelijkmatig kunnen uitzien. In een enkel geval is er sprake van een blauwe plek. Deze verdwijnt na een paar dagen en is eventueel makkelijk te camoufleren.

Wat mag je niet na een filler behandeling?

Eerste 12 uur:
* Vermijd extreme gelaatsuitdrukkingen, alcoholconsumptie en make-up.

Eerste 24 uur:
Geen inspannende activiteiten en behandelde zone niet masseren.

Eerste 2 weken:
Extreme blootstelling aan zon, UV-licht, vriestemperaturen en sauna.

Wat kun je wel doen?
* Gebruik ice pack op behandelde gebied om zwelling te voorkomen.
* Zo nodig arnica crème of andere ontstekingsremmende geneesmiddelen indien nodig.

Wat kost een filler behandeling?

Onderstaand ziet u onze meest populaire behandelingen, neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Speciale aanbieding nu 2 ml van € 1.199,- voor € 600,-

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie