BABOR Institute Kralingen

IPL Couperose

Roodheid door couperose aanpakken met de IPL techniek

Wat houdt IPL Couperose in?

Met IPL Couperose kunnen we heel mooi verwijde of gesprongen adertjes aanpakken. De IPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtige lichtflits geeft. Bij de behandeling met IPL penetreert de lichtbundel de huid en wordt het bloed in de vaatjes opgenomen. Door de warmte die ontstaat, stolt het bloed en worden vaatjes vernietigd.

Voorafgaand aan de behandeling

Het te behandelen huidgebied mag voorafgaand niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of bruiningscreme. Vermijd minstens vier weken van tevoren uv-stralen en gebruik geen bruiningscreme. We vragen je om naar de behandeling te komen met een gereinigde huid zonder foundation.

De behandeling

Tijdens de behandeling dragen jij en de huidexpert een bril om de ogen te beschermen tegen de lichtflits. We brengen koele geleidingsgel aan op het te behandelen gebied. We plaatsen het voorgekoelde apparaat op je huid en geven een flits. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. Na de behandeling verwijderen we de gel en brengen we een kalmerende concentrate en cream aan. De behandeling kan enigszins pijnlijk zijn. Een behandeling duurt ongeveer tussen de 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Na de behandeling

Meestal is de huid wat rood en gevoelig direct na de behandeling, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Ook kan de huid wat gezwollen zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot enkele dagen. De eerste dagen na de behandeling moet je de huid voorzichtig verzorgen, denk aan niet agressief peelen.
We adviseren altijd ons kalmerende concentrate thuis te gaan gebruiken voor snellere kalmering en herstel. Daarnaast is het uitermate belangrijk dat je het behandelde huidgebied tot vier weken na de laatste behandeling dagelijks beschermt met een beschermingsfactor 30 of hoger.

Wanneer zie je het resultaat van de behandeling?

Het resultaat zie je niet direct. Pas na ongeveer een week begin je de eerste resultaten te zien.

Aantal behandelingen

Over het algemeen zijn drie tot vier behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Tussen de behandelingen zitten twee tot drie weken.

Wat zijn de kosten voor deze behandeling?

PLAN EEN GRATIS INTAKE GESPREK IN!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.