Botox

Botox behandeling bij Babor Institute Kralingen

Steeds meer vrouwen en mannen willen de zichtbare tekenen van het ouder worden niet accepteren en zoeken behandelingen die hen er stralend laten uitzien als ze zich voelen. Tijdens het verouderingsproces wordt niet alleen de kwaliteit van de huid zelf minder, maar onderliggende structuren zoals het vetweefsel en de botten nemen in volume af en geven minder steun aan de huid. Zo ontstaan wat men noemt “statische rimpels”. Ook de spieractiviteit verandert, waardoor “dynamische rimpels” ontstaan. Rimpelvullers en volumeherstellende fillers zorgen ervoor dat de statische rimpels worden aangepakt, andere injectables verminderen de spierspanning en doen dus de dynamische rimpels vervagen.

Wat is een Botox behandeling?

Botuline Toxine wordt gebruikt om de spier te ontspannen waardoor rimpels verminderen en uitdrukkingsrimpels vervagen. Botuline Toxine wordt vaak gebruikt bij herhaalde spierbewegingen zoals bij fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Het resultaat is een zachtere, natuurlijke gelaatsuitdrukking met behoud van de normale mimiek. Alleen de ingespoten spieren ontspannen, de andere gelaatsspieren blijven ongewijzigd.

Wie is onze Botox arts?

Regelmatig komt cosmetisch arts Babak Mahdavian Delavary bij ons in de salon. Hij studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en is gespecialiseerd in huidverbeteringtechnologieën met verjongingseffecten zoals injectables en peelings. Hij zet zich in om iedereen een frisse uitstraling te geven door het bevorderen van de natuurlijke schoonheid van de huid.

Wat is het resultaat met een Botox behandeling?

Botox werkt binnen 2 tot 7 dagen na de behandeling. Het optimale resultaat is na 2 weken zichtbaar. Iedereen is anders en uniek daarom kunnen de resultaten verschillen per persoon.
De duur van het effect ligt bij eenmalig gebruik tussen de 3 tot 6 maanden. Bij regelmatige behandeling zal het cosmetisch effect tot wel zes maanden aanhouden.

Wanneer is Botox geschikt?

Het injecteren van botox heeft als doel om bepaalde, door spieractiviteit veroorzaakte rimpels te behandelen. Deze rimpels worden veroorzaakt door het herhaaldelijk willekeurig of onwillekeurig aanspannen van bepaalde spieren, zogenaamde dynamische rimpels. Denk hierbij aan fronsrimpels, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes.

Ook wordt botox gebruikt voor de behandeling van zogenaamde tandvleeslach (‘gummy smile’), tandenknarsen, sinaasappelhuid van de kin, diepe wallen onder de ogen en bij migraine. Het doel van de Botox behandeling is het bereiken van een cosmetische verbetering door het aanpassen van bepaalde spieren te remmen.

Ook wordt Botox regelmatig gebruikt om overmatige activiteit van zweetklieren (oksels en handen) te reduceren en daarmee transpiratie te verminderen.

Wat mag je wel/niet na een behandeling?

Eerste 4 uur
• Niet gaan liggen (om spreiding van botox te voorkomen).
• Vermijd overmatig gebruik van alcohol en make-up (preventie blauwe plekken en infectie).

Eerste 48 uur
• Wrijf of masseer het behandelde gebied niet.
• Dep de huid na het wassen voorzichtig droog met een zachte handdoek.
• Vermijd inspannende activiteiten waaronder sport, sauna en UV-licht om botox afbraak te voorkomen.

Eerste 2 weken
• Onderga geen gezichtsbehandeling.

Wanneer kan de arts niet behandelen?

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Sommige geneesmiddelen kunnen het effect van botox versterken. Wij zullen altijd naar je medicatie gebruik vragen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen ben je binnen 10 minuten weer klaar.

Wat kost een Botox behandeling?

Hieronder staan de prijzen van onze meest populaire behandelingen. Tijdens een vrijblijvend intake gesprek worden alle mogelijkheden met je doorgenomen.

kleine zone € 50,-
1 zone € 125,-
2 zones € 250,-
3 zones € 350,-
Botox tegen migraine pijnen € 100,- – € 400,-

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie